Wat is Reiki?

Reiki is van oorsprong een Japanse spirituele en helende beoefening. Reiki is een samenstelling van de Japanse kanji’s ‘Rei’ en ‘Ki’. ‘Rei’ betekent universele en ‘Ki’ staat voor levensenergie. Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Dit maakt een warme en liefdevolle verbinding.
Ik beoefen het systeem van Reiki Usui Shiki Ryoho, oftewel; Usui systeem van Natuurlijk Helen.

Door het rustig neerleggen van de handen op het beklede lichaam wordt de warme en liefdevolle universele levensenergie doorgegeven. Reiki ontspant, zorgt voor rust in je hoofd waardoor je beter kunt voelen wat je lichaam je wilt vertellen. Om meer vertrouwen te hebben in welke stappen je kan nemen om jouw verlangens naar de oppervlakte te laten komen.

Ondersteuning door Reiki

Reiki ondersteunt je bij het helen op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Het brengt je in contact met wie je ten diepste bent.
Het geeft rust en verzachting wanneer je fysieke pijn ervaart. Ook al is het niet verklaarbaar waarom er pijn is, wanneer je stress hebt of een emotioneel lastige periode doormaakt.
Heb je het gevoel hebt dat je altijd klaar moet staan? Voel je je verplicht om iets toch te doen ook al zegt alles in jou nee? Ga je steeds over je eigen grenzen heen? Dan brengt Reiki je helderheid in wat nu echt belangrijk is voor jou. Reiki maakt jouw grenzen zichtbaarder, wat jouw verlangens zijn en welk doel je hebt in het leven.

Soms geeft Reiki je een koesterend gevoel, waarin je helemaal mag zijn zoals je bent. Reiki helpt je om helder, zachter, daadkrachtiger en bewuster te zijn in jouw dagelijks leven. Tevens kan het ondersteunend werken bij chronische ziekten, sterfgevallen, een rouwproces of bij EHBO.
Ook kinderen en zelfs dieren hebben baat bij het gebruik van Reiki.

Reikibehandelingen

Een Reikibehandeling kan je op 2 manieren ontvangen fysiek; Hands-on, of op afstand. Elke keer kan je het anders ervaren. Je komt in een diepe ontspanning. Je voelt warmte, kou, trillingen, prikkelingen of ongewone zwaarte. Sommige mensen ervaren helemaal niets. Reiki vindt zijn eigen weg en kan niet door ons gestuurd worden. Het lichaam van de ontvanger zuigt als een soort spons de Reiki-energie op en bepaalt hoeveel en waarvoor het op dat moment nodig is.

Reiki-cursus

Je kunt Reiki ook zelf leren door een cursus Reiki 1 te volgen. Dan kun je jezelf elke dag met Reiki behandelen en uitwisselen met andere reiki-studenten of met een Reiki-master. Het blijft heerlijk om Reiki te mogen ontvangen.

Tijdens de Reiki 1 cursus wordt je ingewijd in het systeem van Reiki Usui Shiki Ryoho.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, voel je welkom om contact met mij op te nemen.

Anderen over mij

Patries heeft mij geïntroduceerd in een wereld waar ik heimelijk het bestaan al van wist maar nog niet goed begreep en vatbaar of tastbaar voor mij was.
Door reiki 1 te volgen werd het duidelijk hoeveel invloed energie voor mij betekent en wat het kán betekenen in mijn leven en de mensen om mij heen.
Het geeft voor mij persoonlijk rust.
Momenten van bezinning en het geeft mij ook energie om de dag te ontvangen en te leven maar ook om zware momenten in het leven dragelijker te maken.
Maar ook licht en vertrouwen in het moment…ik kan het iedereen aanraden om balans te creëren voor jezelf!
– Linda –

Patricia is een toegewijde lieve dame die goed naar je luistert. Door reiki leer je meer met jezelf in contact te komen. Je leert ook om te voelen waar je mee aan de slag moet. Kortom het is een reis terug naar je authentieke zelf.
– anoniem –

Reiki heeft mij heel erg geholpen bij mijn angsten. Door Reiki te ontvangen raken mijn lichaam en geest helemaal ontspannen. Met het uit oefenen op mijzelf kan ik goed voelen hoe mijn lichaam aanvoelt. Het geeft mij rust en vertrouwen.
– Sylvia-